• Rosie R.C.

24h - Istanbul

Istanbul este orașul plin de viață și diversitate, situat la marginea Europei, punctul unde estul se unește cu vestul, iar cele două continente se unesc. Culorile orașului, străzile și arhitectura spun o nouă poveste la fiecare pas.

În ciuda mișcării continuie din Istanbul, poți să te oprești pentru a lua o pauză la un restaurant, unde poți găsi specialități culinare turcești ( iubesc mâncarea lor), și apoi vei bea un ceai tradițional, admirând panorama acestui neobosit oraș.

La companiile din orient NU avem layover în Istanbul, acest zbor fiind doar dus-întors pentru noi. Deși în 2019 am avut 4 zboruri de Istanbul, nu am reușit decât să deschid ușa avionului și să văd aeroportul.

Abia în Septembrie 2020 am reușit să ajung aici că și turist.

Totuși am să povestesc puțin, pentru cei interesați, despre cumarată un zbor dus-întors: Doha-Istanbul/Istanbul-Doha:

Această rută este mereu aglomerată. avioanele sunt pline, mulți copii în avion, ne grăbim să facem service-ul cam pe toată durata zborului. zborul fiind aproximativ 3 ore. deci puțîn timp pentru un full-service.

Că să rezum acest zbor voi spune că este un zbor încărcat, cu siguranță nu este ruta mea preferată!

Dar să revenim la destinație. Istanbul.


Am închiriat o cameră de hotel în zona cea mai bună pentru a începe explorarea orașului: zona Sultana Ahmet. Din această zonă este foarte ușor să mergi pe jos spre atracțiile turistice.


Într-o zi în Istanbul am vizitat:


  • Moscheea Sultana Ahmet ( Moscheea Albastră)

Moscheea lui Ahmed I, cunoscută în toată lumea că Moscheea Albastră din Istanbul, datorită celor aproximativ 21.000 de panouri interioare de faianță în majoritate de culoare bleu. Este o contrucție impresionantă prin mărima să. Astfel, clădirea are o capacitate de 10.000 de persoane, are 260 de ferestre, și adăpostește o școală religioasă, un spital, un caravanserai și o cantină gratuită.


  • Hagia Shophia

Locașul a fost la origine o biserică construită din ordinul împăratului Iustinian (527-565) și a servit drept catedrală a Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol până în 1453, când a fost transformată în moschee. În anul 1935 regimul secular Atâtürk a transformat edificiul în muzeu.

În afară de arhitectură impresionată a celor două moschei, mi-a făcut plăcere să stau înăuntrul moscheiilor, să mă așez pe jos, să închid ochii și să am un moment de meditație și rugăciune în care să apreciez tot ce trăiesc. Aceste locuri mi-au oferit sentimentul de pace interioară.


  • Marele Bazar

Este una dintre cele mai mari şi mai vechi pieţe acoperite din lume, care cuprinde un total de 61 de străzi acoperite şi peste 3.000 de magazine.

Aici am găsit totul de la îmbrăcăminte și accesorii, până la decorațiuni și dulciuri turcești.

Să faci cumpărături aici vei ieși în avantaj, raportul calitate-preț fiind foarte bun, de asemenea vânzătorii sunt deschiși spre negocieri,

  • Turnul Galata

Turnul Galata este una dintre cele mai mari atracții are orașului.

În impreurimile turnului găsim cele mai frumoase străduțe din Istanbul, pline de magazine și restaurante.

Turnul Galata are o istorie bogată, acesta datând încă în timpul împăratului bizantin Iustinian.

Vârful turnului Galata oferă o panorama de 360 de grade asupra orașului Istanbul

  • Strâmtoarea Bosfor

Este faimoasa strâmtoare care străbate Istanbul, această fiind legătură dintre Marea Neagră cu Marea Marmara.

Acest canal este foarte aglomerat de vase și tancuri petroliere, dar și de pescari sau vase de croazieră pentru turiști.

Este o plăcere să te plimbi pe malul strâmtorii seară spre apus, sau să iei cină la un restaurant cu vedere spre Bosfor.Gândurile mele

Istanbul este orașul care trebuie să apară pe lista oricărui iubitor de călătorii, eu am reușit să văd doar o mică parte din ceea ce oferă acest oraș, dar voi reveni cu siguranță!


Este un loc plin de diversitate, istorie și cultură care atrage atenția turiștilor din toată lumea.

Mie mi-a întrecut așteptările, fiind plăcut impresionată de atracțiile turistice vizitate, ospitalitatea localnicilor și mâncărurile încercat.


Istanbul este un loc perfcet pentru shopping, așa că nu veniți cu prea multe lucruri la voi în această călătorie pentru că sigur veți face cumpărături.


Aproape am uitat să menționez!


Tot în Isatnbul vei găsi pisici la fiecare colț de stradă, pisici blânde care vor sta să le mângâi, iar dacă te afli la un restaurant poți împărți mâncarea cu ele, se vor bucura!
94 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate