• Rosie R.C.

24h-Maldive


Iubesc zborurile spre Maldive și am fost norocoasă să am cam 5 layovere acolo într-un singur an.

Astăzi vă voi spune cum decurge un layover în Maldive pentru un însoțitor de bord!

Despre zbor...


Cu plecarea din Orientul Mijlociu, acest zbor este foarte scurt (4 ore) iar la destinație ne așteaptă un layover de 24h, în care nu am cum să fiu obosită.

Zborul mereu a fost liniștit, un singur service, iar profilul pasagerilor este în general cel al turiștilor europeni, deci liniștiți, prietenoși, entuziasmați de vacanță. Pe acest zbor întâlnim multe cupluri care pleacă să petreacă luna de miere.

Aeroportul principal se află în Male.

De pe acest aeroport majoritatea turiștilor iau mai departe alte avioane mai micuțe, din acelea care pot ateriza pe apă.


*Am "furat" această fotografie de la Max ( instagram: maximilianpeev)


Layover time!


Din păcate un layover de 24 de ore nu îți permite să pleci pe o insulă prea îndepărtată de Male, așa că cei din echipaj au cam 4-5 insule preferate aflate la maxim 45 de minute de hotelul la care stăm, bineînțeles, transportul fiind cu o barcă.


Pentru această ieșire ne organizăm astfel:

Când ajungem la hotel, îi rugăm pe pe cei de la recepție să sune la resort-ul de pe insula pe care o alegem (există o listă cu pachete oferite de aceste insule și preț) .După 45 de minute pe barcă, timp în care admirăm paradisul din jur, ajungem la destinație, ne bucurăm de relaxare și înotam în ocean alături de zeci de peștișori colorați, pui de rechin și pisici de mare.

Nisipul este alb și fin, ca desprins dintr-un vis.

Maldive își merită popularitatea la nivel mondial, chiar este un paradis al naturii.În layover stăm la plajă, bem un gin&tonic, înotam, facem multe poze, luăm cina pe malul mării și facem activități în apă precum surf, snorkeling, skijet etc.

Singura problemă în layover este atunci când plouă intens, iar echipajul se află pe o insulă, departe de hotel.

Au fost cazuri când a plouat atât de mult încât nu a mai fost posibilă întoarcerea echipajului la hotel, astfel cei din echipaj nu au ajuns la timp pentru operarea zborului și au pierdut job-ul din acest motiv.
Info!

Vă las aici câteva informații interesante de știut despe insulele Maldive:


  • ATENȚIE la soare! O cremă de protecție este un must-have în Maldive. Insulele Maldive sunt situate aproape de linia Ecuatorului, astfel razele soarelui sunt puternice, aproape directe cu suprafața pământului.

Eu m-am întors arsă de soare dintr-un layover pentru că nu am fost atentă. Trebuie să fi fost amuzant pentru pasageri să vadă o stewardesă roșie pe mâini și față.


  • Maldive deține recordul mondial pentru cea mai joasa țară de pe planetă, insulele ridicandu-se la doar 1,5m de nivelul mării.


  • Balene și rechini. Maldive este locul ideal pentru aceste faimoase creaturi, fiind unul dintre puținele locuri de pe pământ unde poți întâlni balene și rechini pe tot parcursul anului.

Prima oara când am mers în Maldive am văzut 3 pui de rechin chiar la picioarele mele.

Din punctul meu de vedere ei nu reprezintă un pericol atâta timp cât sunt lăsați în pace și nu îți simt frica!


Vă las aici o poză cu prietena mea curajoasă, Roxi, din vacanta ei în Maldive.

(instagram: roxanairinaungureanu )  • Sunt aproximativ 1200 de insule ce formează Maldive. Cam 800 dintre acestea sunt nelocuite, 200 sunt populate și pline de resort-uri pentru turiști, iar restul insulelor sunt folosite pentru agricultură, aeroporturi, activități industriale, chiar și pentru închisori!


  • Steagul.

Steagul acestei țări de vis este reprezentat de:

-Culoarea verde - simbolizează pacea și copacul lor național, Cocosul.

-Semiluna - reprezintă Islamul

-Culoarea roșie - reprezintă sângele vărsat în lupta pentru independența.
  • Plajele cu nisip alb. În insulele Maldive nisipul este alb și fin, acesta având origini din coral. În general plajele lumii au origini din quarț, astfel aceste plaje albe sunt extrem de rare, ele reprezentând doar 5% din plajele lumii.


Gândurile mele


Recomand Maldives ca loc de relaxare, liniște și natură. Aceste insule par magice.

E paradisul animalelor marine, plajelor cu nisip alb și apelor de culoarea cristalului.
Abia aștept să merg în Maldives în concediu, nu doar în layover.

Plănuiesc să plec pe o insulă îndepărtată cu un avion micuț ,să văd plaja aceea fosforescentă și să înot cu rechinii.

Sper ca vom putea cãlãtori curând ca înainte si voi putea să am această experiență și să povetesc mai multe despre asta!
168 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate