• Rosie R.C.

Baterie externa, ruj, aparat foto...plec!

Ajung la hotel. E 5 dimineața ora locală, am plecat de acasă acum mai bine de 12 ore dintre care 9 le-am petrecut în avion.

Am vorbit cu echipajul să ne vedem la micul dejun, a fost un zbor aglomerat, eu una am mâncat doar o banană înainte de îmbarcarea pasagerilor, merit un mic dejun.

Din cele 23h rămase în locația în care mă aflu e clar că nu am timp de odihnă. Trebuie să fac un duș și să plec imediat, altfel voi adormi și mă voi trezi înainte de următorul zbor, cum am mai pățit uneori și am regretat.Sunt undeva în Asia, am nevoie de un ceai negru să îmi dau seama precis unde.

Hotelul este superb, bufetul pentru breakfast este plin cu de toate de la omletă până la sushi, supă de noodles și fructe sau tiramisu. Sunt fericită. O mulțime de alegeri vegetariene. Iubesc mâncarea din Asia.


Oamenii sunt calzi, primitori, zâmbesc sincer. Mereu ma simt binevenita.

Am terminat de mâncat, am energie. Agitația din jurul meu și setea de a cunoaște un loc nou mă fac să uit complet de orele muncite azi noapte.

Revenim la rucsacul meu. E firesc să uiți lucruri atunci când ești foarte obosit, așa că mi-am făcut un obicei din a avea mereu câteva lucruri esențiale fără de care nu plec din hotel: camera foto, bateria externă, telefonul, un ruj, câțiva bani în moneda locală, cartelă camerei de hotel și o sticlă cu apă. Nimic mai mult, nimic mai puțin.NU îmi iau actele de identitate sau portofelul. De ce? Ei bine, recunosc că nu sunt cea mai responsabilă persoană când vine vorba de avut grijă de lucruri, plus că o blondă de 53kg reprezintă o țintă atractivă pentru hoții de buzunare sau pentru faimoșii hoți de pe scutere ce predomină în Asia de sud-est.

Pariu că te încrezi în sfaturile unei stewardese când vine vorba de siguranță!

În țări precum Indonesia, Tailanda, Filipine sau Vietnam iubesc să port rochițe largi și spatele gol de vara împreună cu o pereche de sandale comode, știu că voi merge pe jos mulți kilometri.

Nu uit să mă dau cu spray împotriva insectelor înainte de a părăși hotelul pentru că insectele pot fi tare enervante, chiar periculoase.

Îmi prind părul, îmi iau rucsacul și încep să explorez locația în care sunt!


De când călătoresc mi-am dezvoltat plăcerea de a face fotografii și a edita poze. așa că mă opresc pe stradă și fotografiez clădiri, străzi și localnici. De asta țin mult la camera mea foto.


La finalul călătoriei, iau cina cu echipajul la un restaurant bun unde putem încerca specialitățile culinare din acea zona, apoi ne reîntoarcem la hotel și ne odihnim pentru zborul de a două zi.
De fiecare dată când descopăr o nouă locație sunt entuziasmată, trăiesc prezentul și sunt satisfăcută de cea mai frumoasă parte a job-lui de însoțitor de bord: călătoritul.
#layover #crew #crewlife #sfaturidestewardesa #blog #travel #travelblog #bag #camera #photography #lifestyle

264 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate