• Rosie R.C.

Ce conțin bagajele unei stewardese?

Când mă pregătesc de zbor ca și membru al echipajului, dispun de 3 bagaje: valiza de cală, trolley-ul de cabină și de o geantă de mână elegantă!


În acest articol vă prezint ce conține fiecare din ele:

1.Valiza mare


Această valiză este bagajul de cală, deci va intra la cargo. Aceasta nu trebuie să depășească 23kg.


În această valiză pun lucrurile pe care le voi folosi în layover, adică obiectele personale.


Aici depinde de fiecare persoană în parte ce planuri are, ce fel de vreme e la destinație și de stilul vestimentar (ne place să ne gândim la outfit-uri care să se potrivească cu destinația și să arate bine în pozele pe care le vom face).


Spre exemplu, atunci când aveam zboruri spre China, știind că voi face cumpărături, plecam spre destinație cu o valiză goală!2.Trolley-ul de cabină


Acesta este bagajul mediu pe care îl luăm în cabină și îl așezăm în aceleași compartimente unde și pasagerii își pun bagajele. în acest trolley găsim pantofii de cabină cu talpă joasă și jacheta pe care o vom purta în timpul service-ului. Suntem obligați să avem în această valiză și o ținută business în caz de situații neprevăzute (devieri ale zborului, situații de urgență sau deadheading).


Tot în acest trolley îmi pun mereu ciorapi de rezervă, trusa de make up, o cămășă de la uniformă în plus, periuță și pastă de dinți, încărcător, caietul cu anunțurile publice pentru pasageri și caietul cu informații tehnice generale despre avion, situații de urgență, proceduri și prim ajutor.


Laptopul sau tableta sunt de asemenea foarte importante, aceste gadget-uri fiind adăugate de cele mai multe ori în bagajul nostru.


Când am un layover într-o destinație "instagramabila" îmi adaug în trolley și camera de fotografiat, nu mă mulțumesc doar cu smartphone-ul.


3. Geanta


Aceasta este preferata mea, geanta de la Qatar Airways mereu mi s-a părut foarte elegantă și sunt mândră să o port!


În această geantă am lucruri mici, dar importante precum: pașaportul, actele necesare pentru a-mi dovedi licența de zbor, carnet de vaccinare, portofel, telefon, e-book, bomboane mentolate, spray de gură, șervețele umede, gel dezinfectant, multe pixuri, carnețele mici, 2-3 rujuri, kit de cusut, pastile (panadol, vitamine etc.).


Această geantă are un cod format din 3 cifre alese de mine astfel încât doar eu să pot deschide geanta, iar obiectele de valoare fiind în siguranță!Deși ești mereu cu bagajele după tine și trebuie să fii atentă să nu lași nimic în urmă, partea bună este că te înveți să împachetezi orice în maxim 10 minute.Partea proastă este că după zboruri lungi trebuie să mergi pe tocuri prin aeroport cu toate aceste bagaje, ceea ce în timp aduce dureri de spate.Totuși, prin faptul că mi-am mutat viață în două valize, mi-am dezvoltat abilitățile de organizare, încadrare în timp util și simțul responsabilității.331 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate