• Rosie R.C.

Make up de StewardesãPe lângă standardele impuse legate de înălțime, simetrie a corpului, cicatrici, semne de naștere sau tatuaje, există și o strictețe când vine vorba de make up atunci când esti stewardesã.


În companiile de top există un departament special care se ocupă cu verificarea aspectului echipajului înainte de zbor. Angajații acestui departament se numesc "grooming officers", iar atribuțiile lor țin de tot ce înseamnă aspect fizic.


Înainte de fiecare zbor suntem verificați de un "grooming officer" care confirmă că arătăm conform standardelor companiei, sau, în caz contrar, nu vom avea voie să operăm niciun zbor până nu rezolvăm problema legată de aspect.


Aceste "problemuțe" de grooming, în general se referă la arsuri la vedere, acnee, iritații, culoarea părului neuniformă, arsuri de la soare etc.


Tot acești "grooming officers" verifică și dacă folosești corect cele 5 produse produse de make up obligatorii:1. FONDUL DE TEN:

- Aplică primer/cremă hidratantă înainte de aplicarea fondului de ten.

-Fondul de ten trebuie să aibă o acoperire medie spre mare.


- Fondul de ten trebuie să reziste multe ore pe față.


- Culoarea fondului de ten să nu fie diferită de culoarea tenului tău!!!


- Fața nu trebuie să lucească. Dacă ai un ten gras aplică puțină pudră translucidă.


Recomandare: Fondul de ten de la Radiant (aprx. 130 ron). Îl folosesc de 2 ani atât pe zboruri cât și într-o zi normală. Dacă ai un ten foarte curat e perfect, acoperă cât trebuie, are aspect natural și nu încarca tenul.

Dacă ai un ten nu chiar perfect (ai câteva coșuri) există și o variantă mai "puternică" a acestui fond de ten, pe care o foloseam când aveam și eu probleme cu tenul în trecut.


Țin să menționez că fondul de ten îl consider ca fiind CEL MAI IMPORTANT produs de make up și că am încercat o varietate de brand-uri de fond de ten în ultimii 10 ani, iar acesta este preferatul meu!


ATENȚIE: fiecare ten e diferit, este posibil că ție să nu ți se potrivească.


2. RIMELUL:


- Folosește mereu rimel negru. Nu maro, nu albastru etc, indiferent de culoarea tenului/părului.


- Rimelul trebuie să fie unul rezistent, eventual waterproof (uneori trebuie să reziste și 24h din momentul în care pleci de acasă și până termini zborul și ajungi la hotel)


- Ai grijă de genele tale! Demachiază zona ochilor imediat ce ajungi acasă, folosește periodic ulei de ricin sau alte produse de întreținere a genelor.


Recomandare: Din nou, am încercat o grămadă de branduri de la cele mai ieftine la cele mai scumpe. Rimelul preferat rămâne acest rimel Telescopic de la L'oreal. Dacă ai genele deja lungi, curbate și dese, acest rimel știe să le puna în evidență!3. BLUSH:


-Nuanța trebuie să fie potrivită tenului tău.


- Nu exagera cu nuanțele de roz-roșu, e foarte urât în realitate. (Evită acel efect de "clown" )


- În loc de roz puternic poți încercă un bronzer pentru un efect mai natural.


- Găsește pensula potrivită.


- Urmărește pomeții feței tale, fiecare față e diferită, nu avem pomeții la fel.


- Dacă folosești iluminator, folosteste-l în cantități mici.


DE CE blush? Pentru că atunci când zbori ai o stare de oboseală. Dacă fața ta este palidă, blush-ul te ajută să pari fresh, vei arăta superb chiar dacă nu ai dormit 32h ( se mai întâmplă! ).


4. RUJUL:


-Rujul trebuie să aibă o nuanță puternică.


- Nuanțele permise în general sunt: Roșu, Burgundiu și Roz aprins.


- Rujul trebuie să fie rezistent. Atât de rezistent încât să îl dai jos greu când de demachiezi.


- Nu uita să îl ții într-un loc accesibil că să îl refolosești de câte ori e nevoie (de exemplu după ce mănânci).


TIP: Eu folosesc rujuri mate iar pe deasupra folosesc un luciu de buze transparent pentru a da un aspect mai fresh și a nu mai avea senzația aceea de buze uscate creată de rujurile mate.

RECOMANDAREA MEA: Rujurile de la Sephora sau Golden Rose sunt perfecte.

Cel folosit de mine este cel din imagine (sephora, nuanta 16).5: OJA/LACUL DE UNGHII:


-Manichiura stewardeselor de obicei este NUDE, FRENCH sau culoare simplă ROȘIE.


- Este permisă unghia naturală, dar condiția fiind ca lacul de unghii să fie aplicat, pentru luciu

și aspect îngrijit.


- E bine să ai mereu o pilă în geantă sau chiar o forfecuță de unghii în valiză.


- Întreținerea unghiiilor să fie regulată, de câte ori e nevoie.Eu prefer manichiura cu gel, este mai costisitoare, la 3 săptămâni necesită întreținere dar arată frumos și sunt rezistente. Dacă ai o unghie naturală frumoasă, unghii puternice și iți place să iți faci manichiura singură NU recomand nici măcar să încerci manichiura cu gel pentru că iți vă lua mult timp să revii la o unghie naturală sănătoasă.

Alte cosmetice folosite de mine:

-Fardul de pleoape în nuanțe de nude.

- Fardul de sprâncene și periuța cu gel de fixare a sprâncenelor.În acest job devine normal să îți faci un make up puternic la 4 dimineața, să găsești rujuri în fiecare geantă și să îți refaci machiajul de câteva ori într-o singură zi. Astfel acum sunt capabilă să îmi fac un make up perfect în mai puțin de 7 minute :D !303 afișare0 comentariu