• Rosie R.C.

Cum e să lucrezi pentru cea mai bună companie de aviație din lume?

Actualizată în: 12 aug. 2020

Când am început a cocheta cu ideea de a deveni stewardesa am început prin a studia în primul rând beneficiile acestei meserii dar și companiile care oferă cele mai multe avantaje atunci când ești angajatul lor.

Am ajuns la concluzia că aceste companii care oferă diverse avantaje ale job-ului de stewardesa se află în Orientul Mijlociu, așa că am oscilat între cele 3 bine știute companii aviatice: Emirates, Qatar, Etihad.

În final am ajuns să lucrez pentru Qatar Airways, cea mai bună companie a lumii în momentul actual.

Încă din ziua interviului compania ne-a tratat pe toți cu seriozitate, profesionalism și încredere, asta arătându-ne că ei așteaptă la fel din partea noastră, a celor care candidăm pentru post.

Când am primit email-ul că am fost acceptată, am primit și biletul spre Doha din partea companiei, iar la primire în Doha am primit cash 2000 qatari ryali (bani de cheltuiala până la primul salariu de baza), iar pe lângă acest "cadou" de bun venit am fost conduși fiecare în nouă casă (apartamentul oferit gratis de companie).


Aici, din nou repet faptul că am fost tratați bine de către companie deși nu lucrasem nici măcar o zi pentru ea, așa că este evident că și compania are pretențîi asupra angajaților săi.


Voi continua în alt articol cu avantajele dar și cu dezavantajele de a lucra în această industrie, dar acum sã ne axãm pe titlul acestui articol, anume: CUM E SĂ LUCREZI PENTRU CEA MAI BUNĂ COMPANIE DE AVIAȚIE DIN LUME?


Din momentul în care ai fost selectat, ai obținut licența de zbor și ai îmbrăcat uniforma trebuie să te caracterizeze profesionalismul, pozitivitatea și diplomația.

Standardele unei companii de 5 stele sunt foarte înalte atât din partea companiei dar și din partea clienților.

În atribuțiile unui însoțitor de bord întră pregătirea zborului, adică responsabilitatea că echipamentele necesare la bord sunt prezente, trusele medicale sunt la locul lor și acestea nu sunt expirate iar ușile avionului nu suferă defecțiuni. Aceste detalii sunt extrem de importante și nu trebuie ignorate.

Când vine vorba de service-ul oferit în avion ne gândim la pasageri. Personal îmi place să mă pun în locul pasagerilor și să îi tratez așa cum aș vrea eu să fiu tratată. Astfel încă de la primirea pasagerilor în avion noi trebuie să le oferim o atmosfera plăcută, să îi facem să se simtă confortabil și să îi ajutăm cu nevoile lor. Cam toate zborurile pe care le-am operat până în prezent au avut un final frumos, pasagerii fiind foarte mulțumiți de ospitalitatea noastră, la ieșire mulțumindu-ne pentru zbor și zâmbind în semn de apreciere.

Un lucru neobservat din exterior îl presupune cunoștințele insotrtorilor de bord despre produsele avute la bord și cum se prepară/sevesc acestea. Noi studiem aceste lucruri în timpul training-ului iar mai apoi primim mail-uri cu actualizări ale produselor și a procedurilor de service.

În concluzie, ca și stewardesă la cea mai bună companie din lume trebuie să arăți mereu impecabil, să ai o atitudine profesionistă, să zâmbești, să îți ajuți pasagerii într-un timp util, să oferi siguranță, să fii responsabilă, să interacționezi cu pasagerii de câte ori ai ocazia, să îți ajuți colegii și să te poți baza pe cunoștințele tale în orice situație.245 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate