• Rosie R.C.

Daca am 18 ani pot sa devin stewardesa?

Raspunsul este DA! Bineinteles ca poti incepe sa mergi la interviuri inca de la 18 ani, dar nu si cand vine vorba de companiile din Orient.

Pentru companiile din Orientul Mijlociu varsta minima este de 21 de ani.

Foarte multe companii aeriene prefera angajatii cat mai tineri, astfel a avea 18 ani poate fi vazut de recrutori ca drept avantaj.

Companiile aeriene prefera sa isi formeze angajatii dupa standardele lor, nu sa ii preia deja cu anumite deprinderi.


Cand am incedput training-ul pentru a deveni stewardesa pentru Qatar Airways am avut colege care aveau experienta anterioara in aviatie la alte companii (Air Asia, Ryanair, Wizz AIr etc). M-a surprins faptul ca lor le-a fost putin mai greu in training sa se obisnuiasca cu limbajul folosit la Qatar Airways, ele avand alte "obiceiuri" la companiile precedente.


Astfel fii fara grija! Lipsa experientei in aviatie si varsta de 18 ani nu te vor trage in jos la recrutare, atata timp cat tu te incadrezi in profilul de stewardesa!Voi enumera aici cateva companii care recruteaza insotitori de bord cu varste incepand de la 18 ani:


Wizz Air- Este cea mai mare companie low-cost din Europa cantrala si de est, aceasta

companie avand baze in toata Europa, mai nou chiar si in Abu Dhabi.

Wizz-Air organizeaza interviuri regulat in Romania, dar si in alte tari europene.


Ryanair-Companie Irlandeza low-cost. Recruteaza des in Romania. Au baze in toata Europa, chiar si in Bucuresti.


Smartlynx- Companie din Letonia. Ofera cazare si training gratuit. Fac recrutari de cateva ori pe ani. Baza este schimbata la cateva luni.
Eurowings- Companie germana. Ofera training gratuit si cazare in timpul training-ului. Au cateva baze in Europa. NU ofera cazare in toate bazele, dar over all este o companie buna.Norwegian- Companie norvegiana low-cost, cu baze in Europa. Ofera training-ul gratuit.

Lista companiilor aeriene care angajeaza de la 18 ani poate continua.

240 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate