• Rosie R.C.

De ce studii ai nevoie pentru a deveni stewardesă?

În acest articol vreau să defaimez mitul "școlilor de stewardese" pentru că, în cele mai multe cazuri, nu ai nevoie de acest tip de curs pentru a fi acceptată de o companie aeriană.
  • Dar de ce anume ai nevoie ?

Din punct de vedere al studiilor, este cerută doar dovada că ai absolvit liceul, adică diploma de bac. Bineînțeles acest criteriu fiind urmat de îndeplinirea celorlalte condiții pentru a deveni însoțitor de bord pe care le gășiți în acest articol: https://www.rosierc.com/post/te-încadrezi-în-cerințele-pentru-meseria-de-stewardesa


  • EU nu am urmat o astfel de școală pentru că, în realitate nu ai nevoie, dar haideți să explic, pe înțelesul tuturor, ce înseamnă aceste școli de stewardese:

-Sunt cursuri care durează aproximativ 4-6 săptămâni în care înveți despre tipuri de avioane, echipamente prezente la bord, prim-ajutor, situații de urgență, detalii tehnice despre responsabilitățile tale, iar la finalul acestora vei primi licența de zbor, dar nu îți asigură job-ul de stewardesă.

-În general costă peste 1000 euro, ajungând la 3000 euro.


- Ai nevoie de această școală DOAR dacă optezi pentru o companie aeriană care nu oferă gratuit obținerea licenței. De exemplu Tarom sau Blue Air.

-Majoritatea companiilor oferă acest training GRATUIT în urma recrutării. Mai simplu spus: dacă treci de interviu, următorul pas este training-ul, care este oferit GRATIS din partea companiei de care ai fost acceptat.

Exemplu: Emirates. Wizz Air, Qatar Airways etc. nu cer o astfel de școală, ci îți vor oferi ei cursurile în urma interviului.-În conluzie, înainte de toate, trebuie să ai în vedere câteva companii la care vrei să mergi la interviu și să te interesezi dacă aceste companii cer această școală sau oferă ei training-ul gratuit după recrutare.

  • Al doilea subiect pe care îl abordez în articolul despre studiile necesare pentru a deveni stewardesă este legat de studiile superioare:Majoritatea colegilor mei au studii superioare și chiar au lucrat într-un domeniu diferit înainte de aviație. Am zburat cu unii colegi care au fost avocați, polițiști, asistente și chiar am o colegă care a terminat studiile în neurologie. dar a decis să încerce aviația pentru o schimbare.


Deci atunci când mergi la interviu iar recrutorii trebuie să aleagă între sute de angajați, studiile superioare pot fi un avantaj.

Dar NU ai nevoie de facultate pentru a deveni stewardesă, acesta nefiind un criteriu de a fi acceptat. ci doar un avantaj în fața altor candidați.


Universitățile care pot fi un avantaj la recrutare sunt:

-Geografie

-Jurnalism

-Medicină

-Turism

-Psihologie

-Pedagogie

-Limbi străine


  • Cele mai importante însă rămân profilul tău, felul cum te prezinți, personalitatea ta și încrederea în tine! Studiile nu pot concura cu aceste calități.


Sugestia mea este să mergeți la o companie care deja oferă obținerea licenței de zbor în urma recrutării, fără costuri din partea ta.

Cele mai bune companii ale lumii fac asta pentru că preferă să își formeze angajații după standardele lor.

Asta înseamnă să te pregătești pentru interviu, iar eu sunt deschisă spre a raspunde intrebarilor tale!

Succes!14.589 afișări6 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate