• Rosie R.C.

Te încadrezi în cerințele meseriei de stewardesă?

Actualizată în: 12 aug. 2020

Există anumite standarde pentru această meserie în care trebuie să te încadrezi dacă îți dorești să profesezi ca și însoțitor de bord.

Aceste cerințe variază de la o companie la alta așa că trebuie să te interesezi, de obicei, pe website-ul companiei care te interesează. În general aceste condiții se referă la: înălțime, tatuaje/semne de naștere, abilitatea de a înota, limbile străine vorbite, experiență anterioară din CV, vârstă, studii, dioptrii și dantură.

În acest articol le voi lua pe toate la rând și le voi discuta la modul general.  • Înălțime:

-Minim 1,57 (British Airways, Ryanair)

-Wizz Air cere 1,65m -Iar la companiile din orient trebuie să poți atinge 212cm desculță, pe vârfuri cu mâna întinsă. În Orient cele mai micuțe fete au în jur de 1,57.

  • Vârstă: -minim 21 de ani la companiile din Orient -minim 18 ani la companiile din Europa -Maxim? Companiile preferă să nu spună asta dar adevărul e că preferă că noii angajați să fie cât mai tineri.


  • Tatuaje/semne de naștere: -În general ele nu sunt considerate o problemă atâta timp cât nu sunt la vedere când porți uniformă. -La compania pentru care lucrez eu tatuajele nu sunt permise sub nicio formă, nici măcar dacă acestea nu sunt la vedere. -SFAT pentru interviu: nu declara nimic. Chiar dacă ai, atâta timp cât poți acoperi tatuajul/semnul/cicatricea, nu spune nimic nimănui. În general țin cu respectarea regulilor dar nu sunt de acord ca tu să renunți la acest vis de a zbura pentru un lucru banal precum o cicatrice, de aceea dau acest sfat.  • Limbi străine: -ENGLEZA este obligatorie indiferent pentru ce companie vrei să aplici. -Atât înțelegerea cât și fluența vorbirii în limba engleză sunt extrem de importante în acest job, nu se fac excepții. Interviul mereu va fi în limba engleză indiferent de compania la care te duci. -În general se cere doar limba engleză, dar alte companii pot cere și altă limba precum germană/italiană/franceză etc.

  • Studii: -Ai nevoie să fi terminat deja liceul atunci când aplici pentru job. -Se cere diploma ultimului ciclu de învățământ terminat de tine de la diploma de bac în sus. -Eu am fost acceptată doar cu terminarea liceului, fără studii superioare la una dintre cele mai bune companii aeriene din lume.

  • Înotul: -Da, trebuie să știi să înoți. E adevărat că nu se cere un nivel avansat dar măcar 200m fără vestă de salvare trebuie să te descurci. -În timpul training-ului va trebui să dovedești această abilitate deoarece se va simula o probă de aterizare de urgență în apă.

  • Experiență anterioară: -Nu este obligatoriu să fi lucrat în aviație înainte. -Este căutată experiență anterioară în job-uri care înseamnă customer service. -Sunt apreciate voluntariatele, work-shopurile, orice calificare extra.


  • Dantură: -Problemele dentare precum aparatul dentar sau cariile la vedere nu sunt acceptate în acest job. -Dantura nu trebuie să fie neapărat perfectă, dar să fie îngrijită și să ofere un zâmbet plăcut. -Recomand vizităa la dentist de minim 2 ori pe an, detartraj periodic și o albire anuală dacă este nevoie.

  • Dioptrii: -În general limita dioptriilor se încadrează între +/- 4 -Acest aspect este verificat și în procesul de obținere al licenței medicale pentru a putea zbura.În mare cam acestea sunt cerințele standard peste care nu se poate trece ale acestei meserii, bineînțeles urmate de alte calități și o stare bună a sănătății.
1.010 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate