• Rosie R.C.

Un CV perfect.

Actualizată în: 18 aug. 2020

Pentru că am fost întrebată de multe ori despre cum ar trebui să arate CV-ul perfect, am decis să clarific în detaliu aici, pe blog.

Personal cred că pregătirea cv-ului trebuie să fie una meticuloasă și atentă în cele mai mici detalii, mai ales atunci când “te bați” cu mii de candidați pentru un post.

Țin să menționez că aceste sfaturi se aplică atât pentru job-ul de stewardesă cât și pentru job-uri din alte domenii. 

Să începem!


  1. Numele tău scris mare la începutul paginii. Sugerez ca înaintea numelui tău să folosești ms/mrs/mr/miss. 

  2. Poza ta. O fotografie clară bust lângă nume, eu prefer sub nume, în dreapta sau stânga. Recomand ca poza să fie profi, eventual făcută de un fotograf.

  3. Informații personale. Aici vei scrie data nașterii, naționalitatea, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail, job-ul pentru care aplici și poți adãuga și greutatea/înălțimea (opțional/dacă este specificat de angajator). 

  4. Obiectivul tău. Aici vei scrie de ce vrei tu această poziție într-o frază. Am atasat exemplu (step 4).

  5. Work experience. Începe cu ultimul tău job și mergi descrescător până ajungi la primul. Foarte important este să incluzi perioada, activitățile desfășurate. responsabilitățile avute si locația.

  6. Educația ta: recomand să scrii cea mai înaltă calificare a ta. Exemplu: dacă ai terminat facultatea pune doar diploma de terminare a facultății, nu și cea de terminare a liceului. Tot aici scrie orice calificare/curs pe care îl ai dacă este valabil și te poate ajuta pentru obținerea job-ului.

  7. Skills.  La “skills” e timpul să te lauzi. Aici tu îți faci reclamă. Poți scrie diferite abilități pe care tu le stăpânești și sunt cerute în domeniul pe care îl dorești. Foarte important aici să scrii despre limbile vorbite de tine si nivelul la care ești (dacă tu nu poți vorbi fluent o limbă NU o menționa!)

  8. Certificate. Atașează/menționează certificatele deținute (exemple: curs prim ajutor, permis de conducere, viza de UȘA etc)

  9. Hobby-uri. Recomand să menționezi și 2-3 hobby-uri. Prezintă-le totuși într-o manieră profesională.

  10. Recomandări/References. La această rubrică poți pur și simplu să scrii “References available on request” sau poți atașa 2-3 numere de telefon/adrese de e-mail ale foștilor angajatori/superviseri care știi că au o părere bună despre ține și în caz de sunt contactați de compania pentru care aplici îți vor da un review bun. 

Pentru prelucrarea cv-ului recomand Word sau aplicații online speciale pentru a crea un CV. Personal mi-a plăcut www.kickresume.com! 

Eu am fost acceptată cu un acest tip de CV de interviurile la Emirates/Qatar Airways/ Wizz Air dar și de interviuri pentru job-uri în restaurante și hoteluri. 

Aveți atașate mai jos fotografii step by step ale cv-ului meu!

Succes!
517 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate